Overslaan en naar de inhoud gaan
x

NAUTIKA I TEHNOLOGIJA POMORSKOG PROMETA (BSc Nautical Studies and Maritime Transport Technology )

Type
Bachelor (ISCED 2011 level 6)
Taal

Croatian

Tijdsduur 6 semesters
Cost From 7370 HRK per year

Program studija je koncipiran na način da se studenti osposobe za vođenja broda, ali i mogućnost sudjelovanja u upravljanju brodarskim tvrtkama ili upravljanju pomorskom plovidbom.

Nastavni program sadrži znanja iz područja tehnike, tehnologije, ekonomike, prava, te upravljanja. Primjena tih znanja omogućuje zapošljavanje i uspješan rad u užoj struci ali i u različitim pomorskim i prometnim ustanovama i tvrtkama čije su djelatnosti usko povezane s pomorstvom (lučke kapetanije, ministarstvo nadležno za pomorstvo, luke, lučke uprave, brodari, agencije, otpremnici, carina, transportne tvrtke i dr.).

Sadržaji u skladu s Konvencijom STCW 1978 kako je izmijenjena i dopunjena, a kojisu potrebni za stjecanje najviših zvanja u pomorstvu (I časnik palube i Zapovjednik broda većeg od 3000 BT) obuhvaćeni su kroz tri studijske godine. Kolegijise planiraju kao jednosemestralni i dvosemestralnis mogućnošću dinamične izmjene sadržaja i uključivanja studenata u sheme mobilnosti i studentsku razmjenu s drugim Sveučilištima u bilo kojoj fazi studiranja.

Structurele componenten
Ship training
Industry partners
Internship/Workplace experience
International component
Practical/Field work
Language training

ISCED Categories

Machines en operators
Navigatie en zeemanschap
Maritieme economie
Beleid en bestuur
Logistiek en bedrijfsvoering scheepsvaart
Marien and maritiem recht
Fysische en chemische oceanografie
Statistiek
Veiligheid
Maritieme veiligheid