Pilot announcement: Technical competences for a future in the harbour

Warning message

The start date of this training opportunity has already passed

General information

Technische competenties voor een toekomst in de haven


Hoe kunnen we jongeren en (jong)volwassenen enthousiast maken voor een job in de haven én hen de juiste competenties voor de toekomst meegeven? 

Met de steun van Interreg zijn Provincie Antwerpen, CVO Vitant en het Havencentrum binnen het Right-project op zoek gegaan naar manieren om jongeren en (jong)volwassenen beter voor te bereiden op een boeiende, technische job in de haven. 

Datum en locatie: woensdag 18 maart 2020 van 14 tot 16u in het Provinciehuis in Antwerpen

Programma:

Inleiding door Gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens

Pilootprojecten Havencentrum. Om jongeren en (jong)volwassenen enthousiast te maken voor het havengebied, ontwikkelde het Havencentrum twee educatieve spellen. Via de spellen ontdekken de deelnemers niet alleen jobkansen in de haven, maar ook de nodige competenties.

Pilootproject duaal leren. Om de kloof te dichten tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt startte CVO Vitant de opleiding Elektromechanica op via duaal leren. Bedrijven bepalen mee de relevante competenties van hun toekomstige werknemers; cursisten leren een groot deel van de competenties al doende op de werkvloer.

Netwerkmoment met een drankje.

Content

The highlighted icons, represent the fields of education (in compliance with ISCED Classification) engaged during this course/programme.

Venue

Venue: Provinciehuis Antwerpen
Antwerpen, Belgium

Application

Spotted a mistake in this page? Click here to request a change.